021 638 470 dvsutivan@gmail.com

DJEČJI VRTIĆ “SUTIVAN“, SUTIVAN

KLASA: 601-01/20-05

URBROJ: 2104/08-01-20-05

Sutivan, 22. svibnja 2020. god.

 

Poštovani roditelji,

slijedom Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, izdanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dana 20. svibnja 2020. godine, Dječji vrtić „Sutivan“ donosi sljedeću

OBAVIJEST

Rad u predškolskoj ustanovi u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje uputa HZJZ-a smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključenje sve djece u vrtić od 25. svibnja 2020. godine (ponedjeljak).

Molim roditelje za odgovorno ponašanje prema sljedećim uputama:

 1. Svako jutro prije dolaska u vrtić izmjerite djetetu tjelesnu temperaturu. U slučaju povišene tjelesne temperature i drugih znakova zaraznih bolesti dijete ne dovodite u ustanovu već se javite telefonom ravnateljici te izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
 2. Ne dovodite dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako mu je izrečena mjera samoizolacije ili ako imate saznanja da je zaraženo COVID-19.
 3. Pri dolasku pozvonite i pričekajte da osoblje dječjeg vrtića preuzme Vaše dijete.
 4. Ne ulazite u prostorije vrtića.
 5. Ukoliko je više roditelja došlo u isto vrijeme treba držati razmak od 1.5 m ispred ulaza u vrtić.
 6. Jedno dijete dolazi u pratnji isključivo jedne odrasle osobe.
 7. Ne dolazite u pratnji djeteta ako Vi imate simptome respiratorne bolesti (povišena temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako Vam je izrečena mjera samoizolacije ili ako imate saznanja da ste zaraženi COVID-19.
 8. Dijete će prije ulaska u skupinu skinuti obuću i jaknu te otići u sanitarni čvor oprati ruke i tek onda ulazi u sobu dnevnog boravka.
 9. Ako nije nužno potrebno djeca ne donose nikakve stvari sa sobom u vrtić. Ruksak s presvlakom donosi se i odnosi isključivo petkom.
 10. U slučaju da imate potrebu nešto donijeti o tome nas prethodno telefonski obavijestite.
 11. Dijete ne nosi masku te ne dezinficira ruke već ga se potiče na što češće pranje ruku sapunom i vodom.
 12. Pri preuzimanju djece iz Dječjeg vrtića pozvonite i pričekajte da osoblje dovede Vaše dijete do vrata.

S obzirom na situaciju molim Vas da slijedite upute odgojitelja. O svim daljnjim mjerama i postupanjima bit ćete pravovremeno obaviješteni. Ostanimo odgovorni.

 

Ravnateljica Dolores Ljubetić, mag.praesc.educ.