021 638 470 dvsutivan@gmail.com

DJEČJI VRTIĆ SUTIVAN 

 

KLASA: 601-01/20-01/08

URBROJ:2104/08-01-20-01

SUTIVAN,  25.  kolovoza 2020. god.

 

Poštovani roditelji, 
slijedom Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, izdanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dana 24. kolovoza 2020. godine,  Dječji vrtić Sutivan donosi sljedeće 

 

UPUTE

Molim roditelje za odgovorno ponašanje prema navedenom:

 

 1. Svako jutro, prije dolaska u vrtić izmjerite djetetu tjelesnu temperaturu.
 2. Preporuka je da svaki dan prije odlaska u ustanovu roditelj u djetetovu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu roditelj donosi sa sobom u ustanovu na uvid.
 3. U  slučaju povišene tjelesne temperature i drugih znakova zaraznih bolesti dijete ne dovodite u ustanovu već se javljate telefonom ravnatelju te izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
 4. Ne dovodite dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja, gastrointestinalne smetnje- proljev, povraćanje i bol u trbuhu), ako mu je izrečena mjera samoizolacije ili ako imate saznanja da je zaraženo Covid-19
 5. Djeca sa znakovima svih drugih zaraznih bolesti koje se prenose uobičajenim socijalnim kontaktom također ne dolaze u ustanovu.
 6. Pri dolasku pozvonite i pričekajte da osoblje dječjeg vrtića preuzme Vaše dijete.
 7. Ne ulazite u prostorije vrtića. Iznimno, roditelji novoupisane djece mogu boraviti u prostorijama vrtića najduže 15 minuta uz obvezno nošenje maske u dogovoru s odgojiteljem.
 8. Ukoliko je više roditelja došlo u isto vrijeme treba držati razmak od 1.5 m ispred ulaza u vrtić.
 9. Jedno dijete dolazi u pratnji isključivo jedne odrasle osobe
 10. Ne dolazite u pratnji djeteta ako Vi imate simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, gastrointestinalne smetnje- proljev, povraćanje i bol u trbuhu), ako vam je izrečena mjera samoizolacije ili ako imate saznanja da ste zaraženi Covid-19
 11. Dijete će prije ulaska u skupinu stati na dezbarijeru na kojoj dezinficira obuću uz pomoć roditelja. Zatim odlazi u garderobu skinuti obuću i jaknu te odlazi u sanitarni čvor oprati ruke i tek onda ulazi u sobu dnevnog boravka. 
 12. Ako nije nužno potrebno djeca ne donose nikakve stvari sa sobom u vrtić (igračke), a ruksak          s rezervnom odjećom donosi se petkom za sljedeći tjedan.
 13. U slučaju da imate potrebu nešto donijeti o tome nas prethodno telefonski obavijestite.
 14. Dijete ne nosi masku te ne dezinficira ruke već ga se potiče na što češće pranje ruku sapunom i vodom.  
 15. Pri preuzimanju djece iz Dječjeg vrtića pozvonite i pričekajte da osoblje dovede Vaše dijete do vrata.
 16. Informacije o djetetu biti će putem telefona i to u dogovorenim terminima.

 

Obzirom na situaciju molim Vas da slijedite upute odgojitelja. O svim daljnjim mjerama i postupanjima bit ćete pravovremeno obaviješteni.

 

RAVNATELJICA

__________________

Dolores Ljubetić