021 638 470 dvbabarin@gmail.com

VRTIĆ NA DALJINU

Draga djeco i roditelji,

s obzirom na situaciju zdravstvene krize u kojoj se nalazimo, željeli bi Vam pomoći da zajednički prebrodimo ovo razdoblje puno izazova i nesigurnosti. Stoga smo osmilili program Vrtić na daljinu gdje ćemo objavljivati ideje i prijedloge aktivnosti za rad s djecom kod kuće. Znamo da je internet pun ideja kako organizirati zajedničko vrijeme s vrtićarcima, no ponekad je teško snaći se u moru informacija i odabrati kvalitetan sadržaj za sebe i svoje dijete. Upravo iz tog razloga smo Vam pripremili provjerene, zanimljive sadržaje interaktivnog karaktera, među kojima ćete sigurno pronaći nešto korisno za Vašu obitelj. Cilj nam je zadržati dio rutine i odnosa Vas, kao obitelji i Vašeg djeteta s nama, vrtićem kojeg poznaje i u koji rado dolazi.

Za početak, donosimo Vam društvenu priču o pandemiji koronavirusa za djecu – Nešto se jako čudno dogodilo u mom gradu.

 

Virtualne slikovnice, kazališne predstave

 

Zahvaljujući nesebičnom zalaganju i trudu knjižničara, književnika i glumaca, na Internetu su besplatno dostupni brojni kulturno-umjetnički i edukativni materijali koje možete u koristiti s djecom kod kuće.

Važno je pritom paziti na prekomjernu izloženost djece ekranima pa svakako pročitajte i članak “Djeca i ekrani tijekom COVID-19 mjera opreza” dostupan na poveznici:
http://www.roda.hr/portal/roditeljstvo/izazovi-roditeljstva/djeca-i-ekrani-tijekom-covid-19-mjera-opreza.html

Online dječja literatura

Još slikovnica možete pronaći na poveznici: http://www.kgz.hr/hr/za-djecu-i-mlade/knjige-za-djecu-i-mladez/e-knjige-djeca-mladez/3813

Online kazališne predstave

  • Kazalište lutaka Zadar (Predstava Karlson s krova, za uzrast 5+) 

https://www.youtube.com/watch?v=lapr-7PXa1Q&feature=youtu.be

 

  • Svijet lutaka (Predstava Djed i repa

https://youtu.be/j_K9ugSqTtY