021 638 470 dvbabarin@gmail.com
  1. PROJEKT „ŠKOLE ZA AFRIKU“

Naš vrtić se i ove pedagoške godine uključio u projekt UNICEF-a „Škole za Afriku“ zajedno sa brojnim vrtićima, školama i domovima u Hrvatskoj. Inicijativa „Škole za Afriku“ pokrenuta je 20004. godine na temeljima vizije Nelsona Mandele da obrazovanje može transformirati živote ljudi, ali i cijelih zajednica.

Sudjelovanjem u projektu zajedno ćemo biti u prilici podržati ostvarenje prava djece afričkog kontinenta na obrazovanje, uz istodobno očuvanje njihova dostojanstva i osiguravanje prilike svojoj djeci da odrastu u samosvjesne i socijalno osjetljive mlade ljude s kvalitetnim sustavom vrijednosti i uspješnim temeljima za daljnje cjeloživotno obrazovanje.

Više o programu možete pronaći na linku: https://www.unicef.org/croatia/skole-za-afriku

 

Igra „Čovječe, ispravi se“

 „Čovječe, ispravi se” zanimljiva je društvena igra o dječjim pravima. UNICEF Vas poziva na igru i zabavno putovanje kroz upoznavanje s dječjim pravima.

 

Igra je dostupna na linku: https://covjeceispravise.unicef.hr/

Projekt „Škole za Afriku“ u našem vrtiću

U Dječjem vrtiću Babarin tijekom godine provodili smo različite edukativne i kreativne aktivnosti s djecom u cilju upoznavanja drugih kultura i običaja te razvoja tolerancije i stavova potrebnih za prihvaćanje različitosti. Kroz zanimljive igre upoznali smo djecu s afričkim kontinentom. Djeca su poseban interes pokazala za tematiku životinja pa smo s njima izrađivali životinje od papirnatih tanjura, kartona i sl. Listali smo enciklopedije i slikovnice kako bi se što bolje upoznali sa životinjama koje žive u Africi. Organizirali smo i igrokaz na temu životinja. Izrađivali smo plakate, formirali afrički kutić i napravili kućicu od kartona. Organizirali smo kino u vrtiću i gledali film „Život u Africi“. Slušali smo afričku glazbu, plesali, izrađivali nakit… Obilježili smo važne datume poput Međunarodnog dana tolerancije (16.11.) i Dana djeteta (20.11.). Igrali smo igru „Čovječe, ispravi se“ i upoznali se s pravima djece. 

Fotogalerija: